Historiek

In volle bloei ... sinds 1957

De kiem van Uitgeverij Vanden Broele werd in 1957 door oprichter Jacques Vanden Broele gelegd. 55 jaar en verschillende dochterbedrijven later is de Vanden Broele Group nog steeds in volle bloei.

 

 1957         
Oprichting van een bestuursdrukkerij door Jacques Vanden Broele.
Al snel wordt de drukkerij op vraag van de besturen aangevuld met een studiedienst. Deze studiedienst evolueert in de jaren '60 en '70 naar een volwaardige uitgeverij.

 
1993
  De uitgeverij wordt een zelfstandige naamloze vennootschap: Uitgeverij Vanden Broele.
Door de jaren heen richt de uitgeverij haar pijlen op steeds meer doelgroepen: advocaten, magistraten, bedrijven en academici. Ook de drukkerij breidt haar activiteiten verder uit met een eigen prepress- en IT-afdeling.
     
 1999   De drukkerij en de uitgeverij gaan over naar de tweede generatie: Tom Van den Broele neemt het roer van beide bedrijven in handen.
Bovendien krijgt de drukkerij een nieuwe vlag die de lading beter dekt ... en gaat ze voortaan als Vanden Broele Graphic Communications door het leven.
     
 2005   Het reclame- en pr-bureau Cayman wordt boven de doopvont gehouden. 
     
 2010   De IT-afdeling van Vanden Broele Graphic Communications staat op haar eigen benen en wordt Novado. 

Wat we doen

Kennisoverdracht en kennisdeling, daar draait het bij Uitgeverij Vanden Broele om.

Om deze doelstellingen te bereiken wenden we alle middelen aan en breken we al jaren uit het vakje van het "traditionele uitgeven".

Onze klanten hebben dan ook de keuze tussen een ruime waaier van producten en diensten: online bibliotheken, software, (e-)seminars, consultancy, boeken, tijdschriften, ... Uitgewerkt in nauwe samenwerking met topspecialisten ter zake, passen zij als gegoten in  de dagelijkse praktijk van elke professional.

De relatie met onze gebruikers, auteurs en partners is geen eenrichtingsverkeer, maar gebaseerd op een nauwe wissel- en samenwerking. Gedeelde kennis is dubbele kennis.

Driven by sustainability

De aanstekelijkheid van duurzaamheid

Duurzaamheidsverslag 2016

Lees meer
GDPR

De GDPR-wetgeving

Vanden Broele engageert zich

Lees meer
Over Uitgeverij Vanden Broele

Wij bieden sinds 1957 kennis op maat van overheden, advocaten, magistraten en bedrijven. Een naadloze vertaalslag van de theorie naar de praktijk vormt daarbij steeds het uitgangspunt. Om onze klanten optimaal te bedienen, breken we al jaren uit het vakje van het "traditionele uitgeven".

Historiek Contact Stageplaatsen Partners Duurzaamheid

Onze Websites

De kennis en informatie die wij aanbieden, is heel divers. Verschillende toegangspoorten leiden u gelukkig meteen naar wat u zoekt. Hier vindt u een overzicht van al onze websites.

Websites

Onze imprints

Verschillende uitgaven en diensten van Uitgeverij Vanden Broele varen onder hun eigen vlag. Meer uitleg over deze specifieke merken - of imprints vindt u hier.

Vanden Broele Academics

Uitgeverij Vanden Broele NV – Stationslaan 23, 8200 Brugge – t. 050 64 28 00 – f. 050 64 28 08 – contact@vandenbroele.be
© 2001-2018 Vanden BroeleLegalContact