Debiteurenbeheer van lokale besturen

Workshop 2

13 februari 2019 - Gent

Toelichting

De financieel directeur staat samen met zijn of haar team in volle onafhankelijkheid in voor het debiteurenbeheer van het lokaal bestuur. Het komt dus aan de financieel directeur en haar of zijn team toe om concreet het debiteurenbeheer van gemeente én OCMW effectief en efficiënt te organiseren.

Debiteurenbeheer uitgediept

Deze workshops werden ontwikkeld om de financieel directeur en haar/zijn team op praktische wijze te ondersteunen bij het uitwerken van het debiteurenbeheer. Tijdens elke workshop wordt één onderwerp op praktische en interactieve wijze uitgediept. De lesgevers Anne Minsart en Wilfried Horemans staan beiden al jaren in de praktijk en weten als geen ander hoe zij deze materie op pragmatische wijze moeten benaderen zodat u uit elke workshop het maximum kan halen om onmiddellijk toe te passen in uw eigen bestuur.

Hands-on-methodiek

De workshops zijn erop gericht om u – in beknopte sessies van een halve dag – volledig in te lichten over een specifiek onderdeel van het debiteurenbeheer. Hierdoor zal u binnen uw eigen organisatie vlot in staat zijn om de theorie om te zetten in de praktijk. Bij de workshops zullen, naast de nodige tips & tricks, ook modellen en sjablonen ter beschikking worden gesteld van de deelnemers.

Optimaal leereffect

Om een optimaal leereffect te bekomen is het aantal deelnemers per sessie beperkt tot 25, zodat er interactie mogelijk is met de docent en de aanwezige collega’s. Het inschrijvingsgeld voor deze workshops wordt op deze manier snel gerecupereerd door de verdere uitbouw van de toegepaste invorderingsmogelijkheden in uw eigen bestuur.

Spreker(s) :

Wilfried Horemans bestuurscoördinator debiteurenbeheer Antwerpen

Algemene info :

Datum

woensdag 13 februari 2019

Locatie

Holiday Inn Gent Expo
Maaltekouter 3
9051 Sint-Denijs-Westrem

Klik hier voor een routebeschrijving.

Praktische Info

Workshop 2: Een sterk retributiereglement maken voor de recuperatie van tal van invorderingskosten van het debiteurenbeheer … de veroorzaker betaalt!

Gent
Van 9.00 u. - 12.00 u. | onthaal vanaf 8.45 u.

Het voeren van een debiteurenbeheer slorpt, naast heel wat resources, een grote hap uit uw gemeentebudget op. U heeft er als bestuur belang bij om de kostprijs van uw debiteurenbeheer in de mate van het mogelijke te verhalen op de wanbetalers, zodat niet alle burgers moeten bijdragen aan de kosten die gemaakt moeten worden voor een (kleine) groep slechte betalers. Op die manier bekeken valt er over retributiereglementen voor de recuperatie van tal van onkosten uit de toegepaste invorderingsprocedures dan ook meer te zeggen dan u op het eerste zicht zou verwachten.

Docent Wilfried Horemans deelt in deze interactieve workshop graag zijn inzichten en bevindingen van het steeds verder verfijnen van dergelijke retributiereglementen in zijn eigen bestuur (stad Antwerpen). U krijgt informatie die “heet van de naald” is en die u perfect kan toepassen in uw eigen (kleiner) bestuur.

Dit mag u verwachten:

  • Retributiereglementen opmaken met als achterliggende visie een groot gedeelte van de kosten van het debiteurenbeheer verhalen op de wanbetalers.
  • Een retributiereglement opmaken voor de recuperatie van kosten van zowel fiscaal als niet-fiscaal debiteurenbeheer.
  • Het creëren van meer mogelijkheden om uitgebreider debiteurenbeheer toe te passen.
  • Tot snellere, alternatieve en effectievere betalingen komen om kosten te vermijden.
  • Hoe kan u maximaal contant innen om kosten te drukken?

Na het volgen van deze workshop zal u in staat zijn om in uw bestuur een debiteurenbeheer met visie uit te werken op basis van een alternatieve inningstoolkit en retributiereglementen waarmee u maximaal de kosten van het debiteurenbeheer zal kunnen verhalen op de wanbetalers.

Prijs/Prijzen :

Wie Bedrag Incl. BTW
Per deelnemer € 199,00

In deze prijzen zijn de btw, de koffiepauzes en de documentatiemap begrepen. Betaling na ontvangst factuur.

De inschrijvingsdatum is reeds verstreken.