Debiteurenbeheer van lokale besturen

Workshop 3

13 maart 2019 - Gent

Toelichting

De financieel directeur staat samen met zijn of haar team in volle onafhankelijkheid in voor het debiteurenbeheer van het lokaal bestuur. Het komt dus aan de financieel directeur en haar of zijn team toe om concreet het debiteurenbeheer van gemeente én OCMW effectief en efficiënt te organiseren.

Debiteurenbeheer uitgediept

Deze workshops werden ontwikkeld om de financieel directeur en haar/zijn team op praktische wijze te ondersteunen bij het uitwerken van het debiteurenbeheer. Tijdens elke workshop wordt één onderwerp op praktische en interactieve wijze uitgediept. De lesgevers Anne Minsart en Wilfried Horemans staan beiden al jaren in de praktijk en weten als geen ander hoe zij deze materie op pragmatische wijze moeten benaderen zodat u uit elke workshop het maximum kan halen om onmiddellijk toe te passen in uw eigen bestuur.

Hands-onmethodiek

De workshops zijn erop gericht om u – in beknopte sessies van een halve dag – volledig in te lichten over een specifiek onderdeel van het debiteurenbeheer. Hierdoor zal u binnen uw eigen organisatie vlot in staat zijn om de theorie om te zetten in de praktijk. Bij de workshops zullen, naast de nodige tips & tricks, ook modellen en sjablonen ter beschikking worden gesteld van de deelnemers. Op deze wijze recupereert u in geen tijd het inschrijvingsgeld voor deze opleiding.

Wist u dat…

Recente studies van Harvard University aangetoond hebben dat u veel meer bijleert door het volgen van een workshops dan via ex cathedra onderwijs? Twijfel dus niet en schijf u in voor deze boeiende en leerrijke workshops! Het aantal plaatsen is beperkt tot 25 deelnemers per sessie.

Spreker(s) :

Wilfried Horemans bestuurscoördinator debiteurenbeheer Antwerpen

Algemene info :

Datum

woensdag 13 maart 2019

Locatie

Holiday Inn Gent Expo
Maaltekouter 3
9051 Sint-Denijs-Westrem

Klik hier voor een routebeschrijving.

Praktische Info

Workshop 3: Het opmaken van een goede overheidsovereenkomst voor diensten van een deurwaarder of advocaat die de basis vormt om een SLA af te sluiten

Gent
Van 9.00 u. - 12.00 u. | onthaal vanaf 8.45 u.

Het afsluiten van een Service Level Agreement (SLA) naar aanleiding van een overheidsovereenkomst met een gerechtsdeurwaarder en/of een advocaat klinkt logisch. Maar hoe begint u eraan? En wat wint u erbij? Immers, deurwaarders werken met wettelijk vastgelegde tarieven voor de prestaties die zij uitvoeren. Toch zijn er grote verschillen. Vragen die u kan stellen zijn bijvoorbeeld de mate waarin een deurwaarder een kostenbesparend plan van aanpak kan voorleggen, debiteuren kan overhalen om oplopende kosten te vermijden, dossiers samenvoegt en continu opvolgt, snel handelt, enzovoort. Kortom maximale service tegen een lagere kostprijs!

Concreet krijgt u in deze workshop antwoord op de volgende vragen:

  • Waarover kan u onderhandelen en hoe pakt u dit aan?
  • Hoe omgaan met de invordering van (relatief) kleine vorderingen?
  • Hoe een resultaatgericht plan van aanpak opmaken?
  • Welke juridische ondersteuning mag u verwachten van uw deurwaarder?
  • Hoe werkt u kostenbewust en doelgericht samen met een deurwaarder of advocaat?
  • Hoe moet u artikel 866 Gerechtelijk wetboek (de zogenaamde frustratoire kosten) toepassen?
  • Hoe kunt u maximaal samenwerken met een deurwaarder?

Gewapend met een goed SLA kan u uw deurwaarder (en advocaat) maximaal aansturen om op een snelle en (kosten)efficiënte manier dossiers af te handelen.


Prijs/Prijzen :

Wie Bedrag Incl. BTW
Per deelnemer € 199,00

In deze prijzen zijn de btw, de koffiepauzes en de documentatiemap begrepen. Betaling na ontvangst factuur.

De inschrijvingsdatum is reeds verstreken.